tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- egész csirke vagy 1-2 csirkemell 2-4 csirkeszárnnyal, vagy más csirkedarabok, ízlés szerint
- vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- esetleg paprika, paradicsom
A galuskához
- tojás (annyi, ahány személyre készítem)
- rétesliszt és/vagy zabliszt
Ha galuskát készít hozzá az ember, az tojást és glutén fog tartalmazni. De lehet hozzá adni rizst köretnek, így gluténmentes és tojásmentes lesz.
A húst megtisztítom, és feldarabolom. A csirkemellet kockázom, a combokat, szárnyat, hátat félbevágom. Az apróra vágott hagymát baromfizsíron a csirkehájjal megpirítom, majd hozzáteszem a húst. A hús lehűti a hagymát és a zsírt, ekkor teszem hozzá a paprikát és a sót, majd felengedem vízzel. Paradicsomot, paprikát vagy még a forró hagymához, vagy a már felengedett, fővő pörkölthöz teszem, de elhagyható. Addig főzöm, amíg puha nem lesz.
Így készül a saláta főzeléknél említett csirkemellpörkölt is.
A galuskát ugyanúgy készítem, mint a tojásos galuskánál. Tehát rétesliszttel laza tejfölsűrűségűre kikeverem, majd forró sós vízbe szaggatom. Gluténmentes galuskát és minden mentes, illetve tojásmentes galuskát is lehet készíteni.
A rizst úgy készítem, ahogyan a csirkemáj pörköltnél leírtam. 2 dl rizst beáztatom, kevés olajon megpirítom, majd kevés sóval, vízzel puhára főzöm. Lehet fűszerezni borssal.
Zsófi: szereti
Gergő: szereti
Balázs: szereti
Szerintem: 4/5