tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- 50 dkg friss csirkemáj
- vöröshagyma
- esetleg paradicsom, paprika
- piros paprika
- só
- rizs (2 dl)
- olaj
Kevés hagymát apróra vágok. Kevés olajon megpirítom, majd hozzáteszem a megtisztított májat, ekkor rakom hozzá a paprikát, paradicsomot is, ha akarok hozzátenni. Piros paprikát adok hozzá, majd felengedem vízzel, és só nélkül puhára főzöm. (Sóval nem lesz puha.) A rizst beáztatom, kevés olajon megpirítom, majd kevés sóval, vízzel puhára főzöm. Lehet fűszerezni borssal. Fogyasztáskor sózom a májat, esetleg savanyú uborkát adok hozzá.
Gergő: Kevés májat szoktam neki a rizzsel és kevés szafttal összeturmixolni. Viccesen fog hangozni, de almalével szoktam hígítani, hogy pépes legyen. Szereti. Arányaiban a rizs legyen sok.
Zsófi: Ki nem állja a májat. Illetve csak a pulykamájat szereti, és csak az anyósom által elkészített módon... Errefelé nem is lehet pulyakmájat szerezni.
Szerintem: 5/5
Megjegyzés: A májat mindig frissen beszerezve, frissen adom a gyerekeknek. Másnaposan már nem, akkor sem, ha én szívesen eszem belőle. Igazi gyors kaja, ha reggel elmegyünk Ringatóra, bevásárolunk, még bőven van idő elkészíteni, és kényelmesen odaérünk ebéd után Zsófiért.