tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- Pulykamell (50 dkg)
- vöröshagyma
- só
- bors
- rizstejszín (esetleg zabtejszín, vagy ha valaki nem allergiás, szójatejszín, igazi tejszín) 1 dobozzal
- rizs (2 dl)
A rizst válogatom, beáztatom. A húst, a vöröshagymát felkockázom. A hagymát megpirítom kevés olajon, majd hozzáadom a húst, kevés vizet, sót ízlés szerint, borsot, és fedő alatt párolom. A végén hozzáadom a rizstejszínt.
A rizst megpirítom kevés olajon sóval, borssal, felöntöm 4 dl vízzel, esetleg teszek bele petrezselymet. Lassú lángon puhára főzöm, a 4dl víz kb. elég kell legyen. Ha a fedőt nem veszem le, de a rizst lehúzom a lángról, akkor is megpuhul, ha nem pótlom a vizet, és nem lesz ragacsos. (Mondjuk Gergő pont a ragacsos rizst szereti...)
Van, hogy rizs helyett szarvacska tésztát adok mellé (gluténmenteset, tojásmenteset is lehet kapni).
Szerintem: 2/5, nem szeretem
Gergő, Zsófi, Balázs: oda vannak érte
Megjegyzés: aki szereti, a vöröshagyma helyett vagy mellett a főzés végén tehet bele fokhagymát. De én nem szokta, mert Gergő nem eszi meg...