HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

Hagymás pulykamáj főtt burgonyával

2011.11.13. 12:00 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

Nem tudom, másoknál ez hogy van, de ami a családomat illeti, a pulykamáj mindent visz. Nem eszik meg a sertésmájat (jó, áztathatnám tejbe, de ne vicceljünk :P). A csirkemáj a család egy részének menő, egy része meg se kóstolja. A pulykamáj viszont... Nna, azt imádják. Jóllakásig képesek enni magukat belőle. Ha az az ebéd, érdemes annyit készíteni, hogy vacsorára is jusson.

A pulykamáj, a többi májhoz hasonlóan, nagyon romlékony. Vagy frissen (esetleg jó tárolás esetén másnaposan) kell elkészíteni, vagy ha nem azonnal használjuk fel, le kell fagyasztani. Ekkor azonban már nem teljesen olyan lesz, mint a friss.

Hagymás máj (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes)

Nagy baj a pulykamájjal, hogy nem lehet kapni. Itt, Budapesten, az Auchanig meg se állunk, ha pulykamájat szeretnénk. Nagyobb Interspar van még versenyben. Máshol még nem láttam. A hentesek nem szeretik tartani, mert lutri, hogy elfogy-e, vagy sem, és egy ládánál kevesebbet nem lehet rendelni. A nagyobb üzletekben általában 1 kg-s előrecsomagolt kiszerelésben lehet kapni.

Hozzávalók:

  • Pulykamáj (amennyit kapunk)
  • sok vöröshagyma
  • olaj
  • a körethez: a pulykamájjal nagyjából egyforma mennyiségű, vagy kicsit több burgonya, só
  • A férjem szerint kenyér kell hozzá, nem krumpli, de én ezzel vitatkoznék

A pulykamájat felcsíkozzuk, pici, vékony csíkokra. A vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk.  Sok olajon elkezdjük pirítani a hagymát, amikor kezd üvegesedni, beletesszük a májat. Sót nem teszünk hozzá, mert akkor megkeményedik a máj. 

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kész. Lehet tálalni. Nem valami szép látvány.

Teszünk sót az asztalra, mert tálaláskor már igényli a máj, de ha sóval készítenénk el, az elrontaná.

Gergő, Zsófi, Balázs: teleszik magukat belőle

Szerintem: 5/5

1 komment

Címkék: recept gyors főétel gluténmentes egyszerű laktózmentes tejmentes tojásmentes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr82862168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az_igazi_trebitsch 2024.10.05. 17:58:25

Szárnyas májat lehet sütés-főzés közben sózni, nem keményedik meg!
süti beállítások módosítása