tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
A fehér zöldborsó leves tulajdonképpen húsleves, zöldborsóval, tésztával vagy grízgaluskával, zöldséggel.
Hozzávalók:
- húsleves vagy húslevesnek való hús, húsos csont
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér`
- 20-25 dkg zöldborsó
- levesbetét: tészta vagy galuska vagy grízgaluska (a tészta lehet gluténmentes, tojásmentes is!)
- petrezselyemzöld, esetleg zellerzöld
Ha hússal dolgozom, először felteszem a húst főni kevés sóval. Ha húslevesem van, akkor ez a lépés elmarad. A zöldborsót és felkarikázott sárgarépát, gyökeret egyszerre teszem a levesbe főni. Mikor már a hús és a zöldségek is megpuhultak, beleteszem a levesbetétet. A végén adom hozzá a zöldfűszereket.
Zsófi: kevésbé szereti, mint a paprikás zöldborsó levest
Gergő: szereti
Balázs: szereti
Szerintem: 4/5