tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók
- 500 gramm fagyasztott zöldborsó vagy ennek megfelelő friss borsó
- 2-4 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- esetleg zeller
- rizsliszt (ha nem kell gluténmentes diétát tartanunk, javaslom inkább a búzalisztet, de rizsliszttel is nagyon finom)
- olaj
- petrezselyemzöld
- pirospaprika, bors, só
A zöldségeket kevés vízzel, olajjal, sóval borssal fedő alatt puhára pároljuk. Mikor elfőtt a leve, rizslisztet szórunk rá (1 ek), és ízlés szerint pirospaprikát. Ezután felöntjük vízzel, felforraljuk, és petrezselyemzöldet teszünk rá. Ha nem okoz allergiát, tehetünk bele levesbetétként galuskát. Mivel Zsófi szereti, én megfőztem neki külön, és beletettem belőle az ő levesébe. Húslével vagy csonttal együtt főzve finomabb.
Gluténmentes galuskát és minden mentes, illetve tojásmentes galuskát is lehet bele tenni.
Zsófi: szereti
Szerintem: 5/5
Balázs: 5/5
Megjegyzés: Sokáig úgy tudtam, hogy a zöldborsó laktóztartalmú. Azóta azt az információt kaptam, hogy valójában laktózmentes.