tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- 1,5 kg birsalma
- 0,5 kg cukor
- 1 tk. darabos fahéj
- 1 tk. egész szegfűszeg
Ha szép birsalmát kapok szívesen főzök birsalma kompótot.
Az almát meghámozom és felkockázom. Egy ép zománcú fazékba teszem fel főni. Annyi vizet öntök rá ami épp ellepi, hozzáadom a cukrot és a fűszereket. Ha felforrt, fedő alatt takaréklángon puhára párolom. Ez a mennyiség elég sok. Négy darab 7 dl-es befőttes üvegbe is jutott belőle. Úgy tartósítottam, hogy a gyümölcsöt beleszedtem az üvegekbe, majd a kompót levét 4 késhegynyi tartósítószerrel felforraltam és a gyümölcsre mertem. Két napra leraktam száraz dunsztba.
Bence: ismerkedik vele, az ízét szereti, az állagától kicsit ódzkodik, de ha már ráharapott szívesen eszik belőle.