tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
A tökfőzelék receptjét már korábban megírtuk. A sült dagadó a következőképpen készül:
- 60 dkg dagadó
- só, bors, esetleg fokhagyma
- sütőzacskó
A dagadót szétválasztom a hártyái mentén. Befűszerezem, megtűzdelem fokhagymával, majd feltekerem, lehetőleg előző este. Sütőzacskóban teszem a sütőbe, és 200-250 fokon megsütöm. Kb. másfél órát van a sütőben, addigra puha lesz. A dagadóból kipárolgó lét nem öntöm ki, hanem a felszeletelt dagadóra öntöm. Ezt a lét esetleg be lehet sűríteni kevés liszttel, esetleg karamellizált cukrot is lehet hozzá keverni, de mi ezt nem szoktuk.
Zsófi, Gergő: a húst szeretik, a főzeléket kevésbé
Szerintem: 4/5
Megjegyzés: Ezt az ételt általában anyósom készíti. Van, hogy fűszerezés helyett vékonyan bekeni mustárral, majd másnap sütés előtt letörli, és utána tekeri fel.