HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • takacsveca93: Holnap elkészítem ezt a receptet, megvásároltam minden hozzávalót, amit kellett. Kiváncsian várom,... (2019.09.25. 20:38) Tejszínes pulyka rizzsel (tejmentes)
  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán

Tökfőzelék sült dagadóval

2011.08.19. 09:54 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

A tökfőzelék receptjét már korábban megírtuk. A sült dagadó a következőképpen készül:

  • 60 dkg dagadó
  • só, bors, esetleg fokhagyma
  • sütőzacskó
Tökfőzelék sült dagadóval (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes)

A dagadót szétválasztom a hártyái mentén. Befűszerezem, megtűzdelem fokhagymával, majd feltekerem, lehetőleg előző este. Sütőzacskóban teszem a sütőbe, és 200-250 fokon megsütöm. Kb. másfél órát van a sütőben, addigra puha lesz. A dagadóból kipárolgó lét nem öntöm ki, hanem a felszeletelt dagadóra öntöm. Ezt a lét esetleg be lehet sűríteni kevés liszttel, esetleg karamellizált cukrot is lehet hozzá keverni, de mi ezt nem szoktuk.

Zsófi, Gergő: a húst szeretik, a főzeléket kevésbé

Szerintem: 4/5

Megjegyzés: Ezt az ételt általában anyósom készíti. Van, hogy fűszerezés helyett vékonyan bekeni mustárral, majd másnap sütés előtt letörli, és utána tekeri fel.

Szólj hozzá!

Címkék: recept főétel gluténmentes egyszerű laktózmentes tejmentes tojásmentes időigényes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr312861410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása