tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Erre a receptre nem vagyok büszke. De nem is hirdetem magamról, hogy szuperanya vagyok és szuperszakács.
Zsófi az oviban ebédel, Gergő sokáig semmi értelmes ételt nem evett ebédre. Nekem egymagamra nem volt kedvem mindig nagy pancsolást rendezni a konyhában. Mint már mondtam, Gergőnek kicsi adagokba tettem el a főzött kaját, és a maradék főzőlevet is, a hűtőbe. Ha valamiért nyilvánvalóvá vált, hogy ezt ő nem fogja megenni (pl. nem ízlett neki, vagy csak túl sok lett, és nem bírta megenni elég hamar), akkor én ezeket a maradékokat felhasználtam magamnak. Ezekkel az alapanyagokkal semmi baj nem volt, abban az értelemben, hogy még sok ideje volt hátra a megromlásig. De Gergőnek már nem tudtam odaadni. Egyszerű, gyors leves, az ő fel nem használt zöldségpüréjét elkevertem 2 dl (fagyasztottból kiengedett) húslevessel, vagy főzőlével. Összeillő maradékokat is el lehet keverni, pl. összeturmixolt burgonyalevest sárgarépa főzelék megmaradt főzőlevével.
Igen, ez eléggé az alja a konyhaművészetnek. Nem is nevezem művészetnek, inkább gányolásnak. De ha az ember úgy érzi, amúgy is rászakad a háztartás, meg a gyereknevelés, akkor ez még mindig jobb megoldás, mint a zacskós leves. Pláne, hogy a zacskós leves tutira nem minden mentes. Azt pedig fontosnak tartom hozzátenni, hogy szerintem ezek a levesek finomak.
Szerintem: 3/5