tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
A vöröslencse leves hasonlóan készül, mint a sárgaborsó leves. 250 és 500 grammos kiszerelésben lehet kapni mifelénk.
Hozzávalók:
- 25 dkg vöröslencse
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- búzaliszt vagy rizsliszt rántásnak
- olaj
- vöröshagyma
- só, pirospaprika
- petrezselyemzöld
A vöröslencsét előző este beáztatom. A vöröslencse gyorsabban fő, mint a sárgaborsó. Másnap felteszem sós vízben főni (ízlés szerint). Beleteszem a megtisztított, felvágott zöldséget. Kevés olajjal vöröshagymás rántást készítek (együtt pirítom a lisztet a hagymával). Ha a rántás kihűlt és a vöröslencse megfőtt, pirospaprikát keverek a rántásba, majd felengedem vízzel, és a felforralom a levest. Megszórom felvágott petrezselyemzölddel.
Gergő: megeszi
Zsófi: szereti
Szerintem: 3/5