tejmentes laktózmentes szójamentes
Hozzávalók:
- csirkemell
- esetleg 1-2 csirkecomb vagy 2-4 csirkeszárny
- tarhonya (még nem láttam tojásmenteset)
- hagyma
- paradicsom, paprika (elhagyható)
- burgonya
- só, pirospaprika
- zsiradék
A hagymát apróra vágom. A csirkemellet felkockázom, a szárnyat és a combot is a lehető legkisebbre darabolom. A hagymát kevés olajon és/vagy a csirkehúsról leválasztott hájon megpirítom. A kisült hájat kiveszem. (Esetleg töpörtőt is lehet belőle készíteni). A húst, a paradicsomot, a paprikát hozzáadom, elkeverem, ez lehűti a hagymát. Hozzáadom a pirospaprikát, sót. Felengedem vízzel, elkezdem főzni. Meghámozom, felkockázom a burgonyát, a tarhonyával együtt teszem a vízbe, amikor már kicsit puhult a hús. Arra figyelek, hogy ne fője el a levét, pótolom a vizet, ha kell. Én szeretem levesesre főzni, mert ha marad belőle, a lé nagy részét beissza a tarhonya, másrészt az gyerekeim nem nagyon isznak, így viszont pótolják a folyadékot.
Balázs: szereti
Gergő: szereti
Zsófi: változó, ha van cékla, akkor tutira megeszi
Szerintem: 5/5
Megjegyzés: tojásmentes tarhonyát én még nem láttam, ha valaki tud ilyet, szóljon