tejmentes laktózmentes szójamentes
Hozzávalók:
- sárgarépa
- gyökér
- krumpli
- só, pirospaprika
- 1/2 paprika
- 1/2 paradicsom
- tojás
- rétesliszt
- olaj
- petrezselyem
A zöldségeket megtisztítom, répát, gyökeret felkarikázom, krumplit felkockázom. Olajon felteszem párolódni. Ha megpuhult sózom és rászórom a pirospaprikát, felöntöm vízzel és hozzáteszem a paprikát paradicsomot.
Míg felforr elkészítem a tésztát. 1 tojásba kézzel belekeverek annyi lisztet, amennyit csak felvesz. Viszonylag nehezen gyúrható, kemény tésztát kell kapnom. Kis gombóccá gyúrom. Nagy lyukú reszelőn lereszelem. Szétterítem. Tojás méretétől függően 2-3 levesbe elég a tészta. Ha szétterítve megszárítom, -közbe időnként megmozgatom, hogy ne ragadjon össze- hosszú ideig eláll.
Ha a leves felforrt beleszórom a tészta 1/3-át, rászórom a feldarabolt petrezselymet, megvárom míg felforr és kész.
Ezt a tésztát húslevesbe is lehet tenni.
Már láttam boltban is- reszelt tarhonya néven.
Bence: egyik kedvenc levese.