tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Az ötletet Limarától vettem, de már akkor tudtam, hogy mi ezt a receptet nem tudjuk tartani a diéta miatt. A mi levesünk inkább a tejmentes almalevesünkre hajaz.
Hozzávalók:
- 50 dkg paszternák
- jonatán vagy idared alma, vagy savanyú nyári alma (30-40 dkg)
- rizsliszt
- cukor (1-3 ek. ízléstől függően)
- fahéj
- víz vagy zabtej vagy rizstej
A fogaskérdés, hogy mi az a paszternák, és honnan lehet beszerezni. Honnan... leginkább sehonnan, de mi a madaras nagyáruházból szoktuk.
Petrezselyemgyökér, paszternák, répa |
A megtisztított, feldarabolt almát és paszternákot kevés cukorral és fahéjjal felteszem főni. A rizslisztet elkeverem kevés cukorral, rizstej, zabtej (gluténtartamú) vagy víz segítségével habarást készítek. A habaráshoz használhatok tápszert is (pl. Novolac Allernova, Sinlac, Milupa Pepti Plus 2 (laktóztartalmú)). Amikor puha az alma és a paszternák, hozzákeverem. Felforr, botmixerrel összeturmixolom, és készen van. Szoktam hagyni kicsit hűlni. A tetejére lehet mézet vagy juharszirupot önteni.
Korábban készítettünk már paszternák krémlevest, kicsit másként. Annak nagyobb sikere volt.
Gergő: nem szereti, szerintem az alma miatt
Zsófi: nem szereti, szerintem a paszternák miatt
Szerintem: nem rossz, 4/5