tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- 50 dkg paszternák
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1-2 főznivaló burgonya
- rizsliszt
- olaj
- só
- esetleg kis darab zeller
- esetleg petrezselyemzöld, zellerzöld
- esetleg húsos csont, kis darab hús, vagy húslé (baromfi)
A képen balról jobbra: sárgarépa, paszternák, petrezselyemgyökér.
Ugyanúgy készítem, mint a brokkoli krémlevest vagy az édeskömény krémlevest. Felteszem főni a húst/húsos csontot, és hozzáadom a megtisztított, felkarikázott zöldségeket, vagy a zöldségeket felöntöm húslével. Amikor minden puhára főtt, a csontot kiemelem, behabarom rizsliszttel, és összeturmixolom.
Gergő: Szívesen megette, alkalmanként fogok főzni (paszternákot ritkán kapni errefelé)
Szerintem: 2/5