tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- egy kisebb brokkoli
- 1-4 szál sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1-2 főznivaló burgonya
- rizsliszt
- olaj
- só
- esetleg kis darab zeller
- esetleg petrezselyemzöld, zellerzöld
- esetleg húsos csont, kis darab hús, vagy húslé (baromfi)
A 4 szál sárgarépa és a kis darab hús arra az esetre vonatkozik, ha Gergőnek is főzök, és egyben főzöm az egészet. Ilyenkor a végén kiveszem Gergőnek a húst, 2-3 répát, 1 burgonyát, plusz egy kicsi brokkolit, és külön összeturmixolom sűrű főzeléknek. A végén egy evőkanállal visszateszek a levesbe, és az egész levest összeturmixolom botmixerrel. Ilyenkor szükséges utánsózás, mert Gergő miatt kevés sót használok.
Egy kicsit hátulról jutottunk előre. Szóval, felteszem vízben sóval a húst vagy húsos csontot, ha van, különben meg a húslét és/vagy vizet. Megpucolom a zöldségeket és beleteszem a fazékba. A brokkolit hagyom a végére, annak nagyon rövid a főzési ideje, de hamar el tudja veszíteni a tápértékét. 1 ek rizsliszttel világos rántást készítek, majd berántom a levest, ha már minden megfőtt. A végén jön a turmixolás.
Gergő: Ebből rengeteget képes megenni. A főzelékéből is, és újabban már a leves is csúszik.
Zsófi: Régebben az egyik kedvence volt. Pirított kenyérkockát kér hozzá. Újabban nem szívesen eszi, de újabban rossz evőnek számít.
Szerintem: 5/5