tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Ez a leves teljesen hasonló a már korábban bejegyzett húsleves pulykából levesemhez. Alapanyagként bármilyen kacsaaprólék használható, minél több, annál jobb. Kacsa nyaka, szárnya, lába (nem a combja), feje, zuzája, szíve, lépe, kacsafarhát. Én általában kacsafarhátat használok, azért, mert ahhoz tudok hozzájutni. De ha tanyasi kacsám van, akkor mindent bele, ami belevaló.
Hozzávalók:
- levesbe való kacsaaprólék
- sárgarépa
- fehérrépa
- esetleg zeller, burgonya, paszternák
- só, fűszerek
- levesbetét (tészta, esetleg gluténmentes tészta, tojásmentes tészta, rizs)
Elkészítés:
A megtisztított húst kevés sóval felteszem főni. Megpucolom a zöldségeket, hozzáteszem, esetleg fűszerezem (én nem szoktam) és addig főzöm, amíg minden puhára nem fő. Közben a levesbetétet megfőzhetem valamennyi kimert húslében. Zsíros leves.
Gergő: Ha kiveszek neki a húslevesből répát, krumplit, húst, húslével és kevés levesbetéttel összeturmixolom, szereti. Miatta kevés sót használok csak. Egyik kedvence, sokkal jobban szereti, mint a pulykából készült húslevest.
Zsófi: Kevésbé szereti, mint a pulykahúslevest. De mikor karácsonykor tanyasi kacsából főztem, és a levesbetét karácsonyi tészta volt, azt szerette, nagyon.
Balázs: Azt nem szereti, hogy zsíros, de amúgy az ízét igen
Szerintem: 5/5.
Megjegyzés: Lehet tojásmentes durum tésztát kapni szinte mindenhol. Megfelelően felkészült reform vagy bio boltokban gluténmentes tészta is kapható. Van olyan dm is, ahol lehet kapni. Márkát azért nem mondok, mert ami végre tetszett, azt sajnos többé nem tudtam beszerezni. Rizzsel szerintem kevésbé finom.