tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
A húsleves kacsából levesben főtt húst tálalom almaszósszal. Az almaszósz elkészítése teljesen hasonló a meggyszósz elkészítéséhez.
Hozzávalók:
- 4-8 db jonatán vagy idared alma (2 személyre, egy vagy két étkezésre). A jonatán almából finomabb, szerintem.
- sűrítéshez rizsliszt, burgonyakeményítő, sinlac, vagy búzaliszt (gluténtartalmú)
- a habaráshoz továbbá tápszer (Milupa Pepti plus 2 tejfehérje allergia esetén), rizstej esetleg zabtej (gluténtartalmú)
- cukor, fahéj
Elkészítés:
A meghámozott, feldarabolt almát kevés vízzel, fahéjjal, 1 ek cukorral felteszem főni. Amíg fő, elkészítem a habarást, 2,5 - 3 ek rizslisztet keverek el 1-2 ek kristálycukorral, esetleg belekeverem a Milupa Pepti Plus 2 tápszer port (2 dl-nek megfelelő mennyiséget) vagy 1 ek Sinlac-ot. (A Milupa Pepti Plus tartalmaz laktózt.) Vízzel vagy rizstejjel elkeverem, felhígítom. Ha megpuhult az alma, kevés meleg lével elkeverem a habarást, és hozzáöntöm. Ha felforrt, készen van. Lehet búzalisztet, zabtejet is használni, de az gluténtartalmú.
Zsófi: Nagyon szereti az almaszószt, a húst kevésbé
Gergő: Az alma minden formában fúúúj
Szerintem: 4/5