HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • takacsveca93: Holnap elkészítem ezt a receptet, megvásároltam minden hozzávalót, amit kellett. Kiváncsian várom,... (2019.09.25. 20:38) Tejszínes pulyka rizzsel (tejmentes)
  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán

A nagy futás - allergia vagy pech?

2011.07.15. 12:43 Cobold

Az eset kb. 1,5 hónapja történt

Nekem mellgyulladásom van, így, a szoptatás befejezése után 2 héttel, és dől belőlem a tej, ha megnyomom a csomókat. Ezzel foglalkoztam reggel, és csak utána néztem meg jobban a kisfiam arcán az ekcémás foltokat, vörös kiütéseket a bal oldalon. 

Irány a gyerekorvos (Dr. Rapp János). Elmondtam, hogy ehhez foghatót a tejterhelés előtt nem láttam, azóta ez a második alkalom. Lehet a tej, lehet más is, valószínű allergia, kapjon fenistil cseppeket és Elocom kenőccsel kenjem az arcát. Hasmenése nincsen? Nincsen. Még lehet. Várható, hogy még visszatér később is.

Hazafelé találkoztunk Zsuzsiékkal. Ő felhívná az allergológus doktornőt is (Dr. Mezei Györgyi). Otthon először lefotóztam Gergőt, képek fel a net-re. Azután felhívtam. Menjünk be, most, mert később már nem biztos, hogy van értelme. Kis telefonálgatás és szervezés után, Bea megy Zsófiért és viszi Zsuzsiékhoz. 

Odaérünk, Gergő tünetei szépen múlnak, mi a francot mutatok én a doktornőnek?! A képeket, természetesen. Meg Gergőt, akinek azóta hasmenése van, és szépen pirosodik a mandulája. Remek. A doktornő szerint valószínűleg nem allergia, van most egy divatos vírus, amelyik bőrtünetet, hasmenést és piros mandulát okoz. Semmit se adjak neki.

Két orvos. Mindkettőt jónak tartom. Hasonló végzettséggel, mert mindkettő allergológus, immunológus, tüdőgyógyász. Eltérő diagnózis és kezelés. 

Mégis, lehet mindkettőnek igaza. Ami tény, hogy Gergő érzékeny bőrű, gyengébb immunrendszerű, elképzelhető, hogy allergiás – valamire. (Mire?) Az allergiás, gyengébb immunrendszerű gyerekeknél felső légúti panaszok gyakoribbak, a más gyerekeknél tünetmentes fertőzések megbetegíthetik. Lehet a fertőzés is arra utaló jel, hogy allergia, de lehet, hogy anélkül is elkapta. Valószínűségek. Az egyik orvos ezt tartja valószínűbbnek, a másik azt.

Vannak egyértelmű esetek, mint Zsófinál a tej, a mogyoró, a na-benzoát. Meg vannak a nem egyértelmű esetek, mint Gergőnél.

Azóta

Lehet, hogy ott akkor Mezei doktornőnek volt igaza, és pillangóvírussal volt Gergő megfertőzve, de, a jelenség azóta is többször jelentkezett, és nem lehetett mindig pillangóvírus. Sokkal nagyobb összefüggést látok a fogzással. Néha az egész bal arcocskája vastagon ekcémás volt. Normálisan azonban a fogzásnak nem kellene ilyen durva bőrtüneteket produkálnia. De nálunk ez van. Legalább kinn vannak a szemfogak.

Szólj hozzá!

Címkék: allergia baba elbeszélés ekcéma vörös bőr

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr993017270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása