HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • takacsveca93: Holnap elkészítem ezt a receptet, megvásároltam minden hozzávalót, amit kellett. Kiváncsian várom,... (2019.09.25. 20:38) Tejszínes pulyka rizzsel (tejmentes)
  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán

Mikulás

2012.11.21. 10:30 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

Közeleg a Mikulás ideje. Az allergiás gyerekeknek kérdéses, mit is hoz a kis csizmába. 

Amikor nálunk még aktuális volt a kérdés, vért izzadva kerestem olyan csokifigurát, amiben semmilyen tejfehérje nem volt. Mert a csokoládék többségében, az étcsokikban is, van tej. A különböző öntött figurák meg abszolút a legkommerszebb csokiból készülnek. Egyetlenegyet találtam akkor, az After Eight mikulását.  Ami mentolos volt. Vettünk ugyan egyet, de annyira nem jött be az akkor 2 éves kislányomnak, hogy végül én ettem meg. Nem tudom, kapni-e még, és ha igen, tejmentes-e még. Ma sem jobb a helyzet, nem tudok tejmentes mikulásfigurák bő választékáról. Ti tudtok? 

A szójával idén szerencsésebb a helyzet. A Boci az idén nem szójalecitint tett a figurákba, hanem napraforgó lecitint. Mérget nem vennék rá, hogy minden figura ilyen, de ami a kezünkbe került, az igen. Ez az infót egy kedves olvasónk osztotta meg Pearl-lel, én pedig úgy gondoltam, továbbadom nektek. 

Úgy tudom, a tojásallergiásoknak és a gluténérzékenyeknek a mikulásfigura beszerzése nem akkora probléma. Kérlek javítsatok, ha tévedek.

Ebben a posztban szívesen vesszük a kommentként feltüntetett termékajánlókat. Mi kerül az allergiás gyerekek mikulás csomagjába?

7 komment

Címkék: mikulás édesség gluténmentes laktózmentes tejmentes tojásmentes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr574917388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cobold 2012.11.24. 14:57:48

Ma kezembe akadt egy after eight mikulás. Igen, még mindig mentolos. Viszont, tejmentes, ÉS szójamentes, és glutén meg tojásmentes is. Nem szójalecitin, hanem napraforgó lecitin van benne.
Rá van írva, hogy nyomokban tartalmazhat szóját, tejet, mogyorót, törökmogyorót, glutént.
De alapvetően mentes. Szóval, ha valaki nem extrém allergiás, akkor biztonsággal fogyaszthatja.

vincent19 2012.11.26. 20:15:23

Sziasztok,

Segíteni szeretnék nektek egy nagyon jó, új termékkel. Egy teljesen tej-, tojás, búza-, kazein-, laktóz-, glutén mentes csokival ami nem étcsoki hanem tejszerű és tényleg nagyon finom. SOk féle ízesítés van belőle. Nálunk a gyerekek teljesen oda vannak érte.I gaz már egy kicsit késő, de volt belőle adventi naptár és csokitélapó is. Lesz belőle húsvéti tojás ami szintén teljesen allergén mentes. Fogyaszthatják vegánok és vegetáriánusok is.

Ha szeretnétek tudni az oldal nevét akkor kérlek írjatok nekem privát üzenetet.

Üdv
Gábor

turtundi 2012.11.27. 14:58:59

Sziasztok! Olvastam, hogy már van laktózmentes kakaó és probiotikumos ivójoghurt. Itt van róla több infó: ad.adverticum.net/b/cl,1,2186002,2186007,2185995/click.prm

Cobold 2012.11.27. 22:27:30

@vincent19:
Szia!
Ha valóban jó az oldal, nyugodtan linkeld be ide, sőt, jó is, ha belinkeled, mert akkor többen megismerhetik. (Mostanában - sajnos vagy szerencsére? - sokan olvasnak minket, pedig mi keveset írunk.)
Vagy van valami konkrét okod, amiért nem szeretnéd belinkelni?

Cobold 2012.11.27. 22:28:34

@turtundi:
Szia!
Lehagytad a lényeget, a linket. Megteszed, hogy pótolod? Köszi.

vincent19 2012.11.28. 10:01:32

Sziasztok,

Azért nem akartam kitenni mert sok oldalon a hirdetést törlik.

Az oldal a w-eb.hu

múúú mentes csoki ami tej-, laktóz-, kazein-, búza-, tojás-, glutén mentes csoki és a legjobb alternatíva a tejcsoki kiváltására mert tejcsoki íze van. Sokféle ízesítés közül lehet választani. Érdemes megnézni az oldalt ott sok információt találtok.

Üdv
süti beállítások módosítása