tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- Sárgarépa
- Fehérrépa
- burgonya
- esetleg vöröshagyma
- pirospaprika, só
- olaj vagy más zsiradék
- esetleg kevés húslé vagy csont
A galuskához:
- ha gluténmenteset szeretnél, itt találod
- ha minden menteset szeretnél, itt találod
- egyébként tojás, rétesliszt
A zöldségeket megtisztítom, felaprítom, felkarikázom. Kevés olajon megpirítom. Lehet vöröshagymát is aprítani, pirítani kevés olajon, egy kicsit előbb kezdve, de ez elhagyható. Kicsit félreteszem hűlni, majd hozzáadom a pirospaprikát, sót. Felöntöm vízzel (esetleg húslével megpótolva, esetleg csontot beletéve).
A hagyományos galuskatésztát egy tojásból és réteslisztből keverem, laza tejfölsűrűségűre. Gluténmenteset, tojásmenteset is lehet készíteni. Ha megpuhultak a zöldségek, beleszaggatom a galuskatésztát. A végén petrezselymet rakok bele.
Zsófi, Gergő: szeretik
Szerintem: 4/5