tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- vöröshagyma
- olaj vagy zsír
- burgonya (1-1,5 kg)
- allergén mentes virsli (Orsi Retro) vagy csirkemell
- pirospaprika, só
- esetleg 1-1 paradicsom, paprika
- ha teszek bele galuskát, akkor tojás és rétesliszt (elhagyható, tojás- és gluténtartalmú)
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom. Ha csirkemellet használok, akkor a felkockázott csirkemellet ekkor adom hozzá, és ekkor adom hozzá a sót és a pirospaprikát is, illetve a paradicsomot, paprikát. Felöntöm vízzel, és kicsit előfőzöm. Ezidő alatt meghámozom és felaprítom a burgonyát, majd hozzáadom, és szükség esetén teszek még bele vizet.
Ha nem használok csirkemellet, akkor a hagymához kockára vágott burgonyát adom hozzá, és ekkor teszem bele a sót és a pirospaprikát, esetleg a paradicsomot, paprikát.
A paprikás krumplihoz lehet nokedlit tenni. Ha nincsen senki tojás- vagy gluténmentes diétán, a galuskát bele lehet szaggatni magába a paprikás krumpliba is a főzés végén, de ekkor is lehet külön főzni, hogy csak az tegyen bele, aki szeretne. Tojás és rétesliszt segítségével tejfölsűrűségű tésztát készítek, és ezt szaggatom forró vízbe, vagy a már majdnem kész paprikás krumpliba.
Gluténmentes galuskát és minden mentes, illetve tojásmentes galuskát is lehet bele tenni.
Ha allergén mentes virslit akarok beletenni, azt elég a főzés vége felé felkarikázni és beletenni. Hamar megfő.
Gergő, Zsófi, Balázs: mind szeretik
Szerintem: 4/5