tejmentes laktózmentes szójamentes
Almás muffin
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 ek.porcukor
- 20 dkg liszt (1/4 része zabpehely vagy zabpehely liszt)
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 2-3 ek olaj ( kanál mérettól függően)
- 1 cs. vaníliáscukor
- 3 alma (reszelve vagy turmixolva)
A tojássárgákat az olajjal, a fahéjjal, a cukorral és a sütőporral fehéredésig keverem. Belekeverem az almát, majd a lisztet legvégül a felvert tojásfehérjét. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc (tűpróba) alatt készre sütöm. Ez a mennyiség a 12 lyukú muffinsütőhöz 1 adag.
Ez egy gyümölcsös alapmuffin, melyben lehet csereberélni a gyümölcsöket, illetve lehet bele tenni diót, mogyorót, mandulát. A következőkben ilyen muffinok hozzávalólistája olvasható, a készítés menete megegyezik az almás muffinéval, nem írom le mégegyszer.
Almás-banános muffin
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 ek.porcukor
- 20 dkg liszt (1/4 része zabpehely vagy zabpehely liszt)
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 2-3 ek olaj ( kanál mérettól függően)
- 1 cs. vaníliáscukor
- 2 alma (reszelve vagy turmixolva)
- 2 banán (turmixolva)
Banános- diós muffin
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 ek.porcukor
- 20 dkg liszt (1/4 része zabpehely vagy zabpehely liszt)
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 2-3 ek olaj ( kanál mérettól függően)
- 1 cs. vaníliáscukor
- 2 banán ( turmixolva)
- 10 dkg dió ( darálva)
Almás-diós muffin
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 ek.porcukor
- 20 dkg liszt (1/4 része zabpehely vagy zabpehely liszt)
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 2-3 ek olaj ( kanál mérettól függően)
- 1 cs. vaníliáscukor
- 3 alma (reszelve vagy turmixolva)
- 10 dkg dió (darálva)
Mindegyik muffin finom, nem csak a célszemélyek szeretik. Egyik muffin sem túl édes. Magas a rosttartalmuk a zabpehely, a gyümölcsök miatt.