tejmentes laktózmentes szójamentes
Hozzávalók:
- húsleves (kb. 2 l)
- tojás
- gríz
Ha már főztem húslevest (marhából (tejfehérje allergiásoknak nem feltétken javasolt), tyúkból, kacsából, pulykából), akkor levesbetétként tehetek bele grízgaluskát.
Én így csinálom: Előző este 1 tojást elkeverek annyi grízzel, hogy a galuska tészta tejfölsűrűségű legyen (viszonylag híg, de ne legyen folyós). Másnap a forró húslevesbe teáskanállal apró galuskákat szaggatok. Amikor a galuskák már nagyok, és úsznak a leves tetején, egyet kettévágok, és ellenőrzöm megfőtt-e. Általában négyszeresére híznak, egy galuska kb. egy evőkanálnyi méret lesz, ha megfőtt, és nagyon puhák lesznek. Van, aki az óriási grízgaluskát szereti, én a kisebbeket favorizálom.
Gergő, Zsófi: megfigyelésem szerint ha az egyiknek ízlik, a másik nem eszi meg. Nem igazán értem, mi a különbség, de tényleg így csinálják. Valamelyik mindig degeszre eszi magát, a másik meg csak kóstolgatja. Legközelebb meg fordítva.
Szerintem: 4/5