HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

Minden mentes fasírt

2011.07.03. 14:55 Pearl.79

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

 Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús (mi esetünkben pulyka a befutó)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 szelet gluténmentes kenyér vagy 1 db fehér zsömle (ebben az esetben tartalmaz glutént)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 púpozott ek. rizsliszt vagy 1 db tojás ( ebben az esetben nem tojásmentes) vagy 1 tojásnak megfelelő tojáspótló por (Loprofin márkát ajánlom, mert minden mentes)
Fasírt (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes)

A kenyeret/  zsömlét beáztatom vízbe. Majd a húst, a kinyomkodott kenyérszeleteket/ zsömlét, a sót, borsot fokhagymát és a rizslisztet/ tojást összegyúrom. Érdemes előző este megcsinálni, mert az ízek jobban összeérnek. Ezután kis golyókat formálok a masszából és bő, forró olajban kisütöm. Különböző főzelékek feltétje lehet, a képen tökfőzelékkel látható.

Mi a gluténmentes kenyeres és rizslisztes (tojás helyett) verziót is teszteltük, Cobold volt a célszemély, nagyon ízlett neki. De szerintem is jó, megkóstoltam.

3 komment

Címkék: recept gyors főétel gluténmentes egyszerű laktózmentes tejmentes tojásmentes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr282916798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R2D2 & C3PO 2011.07.08. 15:10:21

A fasírtba (vagyis inkább húsgombócba) én sosem teszek sem tojást, sem gabonafélét.

A hús önmagát összetartja, szóval szükségtelen a kötőanyag (tojás), lazításra viszont bármilyen zöldségféle alkalmas: érdemes kipróbálni reszelt krumplival, reszelt cukkínival - ezeket nyersen. Szerintem maradék főtt krumplival is működhet. Olyan maréknyi kell hárommaréknyi húshoz. A feeling ugyanaz, de mindenmentes... (Nekem a fokhagyma is gondot okoz, a tej is és a glutén is.) :-D

Cobold 2011.07.09. 15:10:31

@R2D2 & C3PO:

Lehet, csak nekem nem sikerült eltalálni az arányokat, de nekem azért előfordul, hogy szétesik sülés-fővés közben a húsgombóc :) Ezért raktunk bele rizslisztet. Mondjuk írtad, hogy te gabonafélét, tehát kenyérjellegű dolgot sem raksz bele... úgy igazad lehet. Egyszer kipróbálom, kösz a tippet.

R2D2 & C3PO 2011.07.12. 16:20:06

Most, hogy írod - mindig teflon serpenyőben csinálom, épp, hogy teszek bele egy pici olajat - az íz miatt, egyébként. Illetve ha kérget kapott, csak olyankor sózok.

Testkontrollal szocializálódtam. ;-DDD (A Diamond-félével. :-P)
süti beállítások módosítása