tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- pulykanyak és/vagy pulykaszárny, 1-2 db mérettől és étvágytól függően
- sárgarépa
- fehérrépa
- esetleg zeller, burgonya, paszternák
- só, fűszerek
- levesbetét (tészta, esetleg gluténmentes tészta, tojásmentes tészta, rizs)
Elkészítés:
A megtisztított húst kevés sóval felteszem főni. Megpucolom a zöldségeket, hozzáteszem, esetleg fűszerezem (én nem szoktam) és addig főzöm, amíg minden puhára nem fő. Közben a levesbetétet megfőzhetem valamennyi kimert húslében.
Gergő: Ha kiveszek neki a húslevesből répát, krumplit, húst, húslével és kevés levesbetéttel összeturmixolom, szereti. Miatta kevés sót használok csak. Egyik kedvence.
Zsófi: Anya, mikor főzöl megint tésztás levest? (Ő igazi tésztával kapja mindig.)
Szerintem: 5/5.
Megjegyzés: Lehet tojásmentes durum tésztát kapni szinte mindenhol. Megfelelően felkészült reform vagy bio boltokban gluténmentes tészta is kapható. Van olyan dm is, ahol lehet kapni. Márkát azért nem mondok, mert ami végre tetszett, azt sajnos többé nem tudtam beszerezni. Rizzsel is finom. A főtt hús felvágottak helyett is fogyasztható.