HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán
  • Cobold: Köszönjük :) Sok sikert a főzéshez, és örömmel vesszük, ha megosztod a heti menüket. (2012.05.28. 23:02) Rólunk

Aranygaluska tej és dió nélkül

2011.10.22. 09:45 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes

Az aranygaluskát a Horváth Ilona féle szakácskönyv alapján készítjük, a különbség annyi, hogy tej helyett tápszert vagy rizstejet szoktunk használni, a margarin pedig szigorúan Liga margarin. 

Aranygaluska (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes)

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej helyett 3 dl tápszer vagy rizstej (zabtejjel is érdemes lehet kipróbálni)
  • 6 dkg Liga margarin
  • 5 dkg cukor
  • csipetnyi só

Hintéshez:

  • 8 dkg olvasztott Liga margarin
  • az eredeti recept 20 dkg darált diót és 15 dkg cukrot ír elkeverve, de mi helyette fahéjas cukrot használtunk

1 dl langyos tápszerhez vagy rizstejhez 1/2 dkg cukrot teszünk. Felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a maradék tejet vagy tápszert, amiben előtte feloldottuk a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük a hozzávalókat az élesztővel együtt. Kézzel vagy dagasztógéppel vagy fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen a tészta. Hozzáöntjük az olvasztott margarint, és azzal is eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük. Ekkor újra átgyúrjuk. 

Kimargarinozott tepsibe szaggatjuk margarinos kanál segítségével, apró galuskákat készítve, sorban egymás mellé. Minden réteget megkenünk olvasztott margarinnal, és megszórjuk - az eredeti receptben cukros darált dióval, esetünkben fahéjas cukorral. Újból kelesztjük, kétszeresére, majd 150 fokos sütőben sütjük. Ha kész van, lehet hozzá vanília sodót, csokoládé sodót tálalni hozzá (ezt mi sűrűbbre készítjük, mint szokták), de az érintettek azt a csokiszirupot kapták hozzá, amit Pearl az amerikai palacsintánál leírt.

Aranygaluska (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes)

Balázs, Zsófi: Nekik a nem diétás volt szánva, de különösen Zsófi, ezt is szerette

Gergő: Nem tudta, mi az elég belőle, ő és Bence voltak a célszemélyek

Szerintem: 5/5

Szólj hozzá!

Címkék: recept tészta főétel desszert laktózmentes tejmentes édes sütemény időigényes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr612982486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.