HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • takacsveca93: Holnap elkészítem ezt a receptet, megvásároltam minden hozzávalót, amit kellett. Kiváncsian várom,... (2019.09.25. 20:38) Tejszínes pulyka rizzsel (tejmentes)
  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán

Minden mentes galuska - nokedli

2011.10.08. 12:00 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

Pearl gluténmentes galuska receptje után álljon itt a saját szerencsétlenkedéseim pozitívabb végkifejlete. Sokat próbálkoztam, de egyik rosszabb lett, mint a másik. Szétázott, ragadt, ehetetlen volt. Ami bevált, az Pearl receptje, Loprofin tojáspótló porral.

Tehát a hozzávalók:

  • Loprofin tojáspótló por
  • Víz (kicsit több, mint amit a doboz ír, kb. 2x annyi)
  • olaj (a tojásonként 1-2 ek. módosítva értelemszerűen, megfelelő mennyiségű tojáspótló porra)
  • GM zabpehelyliszt (ha megbízható a forrás, illetve, ha fel van tüntetve a dobozon, hogy GM)
  • pici só

A tojáspótló port a doboz alapján elkészítem, elkeverem a megfelelő mennyiségű vízzel. Hozzáteszem az olajat, és még egyszer annyi vizet, mint amit a doboz ír. Egy csipet sót is teszek bele. Majd jöhet a zabpehely liszt. Kicsit hígabbra kavarom, mintha hagyományos galuskát készítenék. Sós vízben kifőzöm. Mikor gulyáslevesbe tettem az így készített galuskát, a családom tagjai nem vették észre, hogy más van a levesben, mint eddig. Ugyanúgy kiszedegették a galuskát, mint eddig.

Minden mentes galuska zöldborsólevesben - hajdinalisztből (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes)

Ugyanezt megpróbáltam hajdinaliszttel is. A képen hajdinalisztes minden mentes galuska van borsólevesben. A hajdinát lisztérzékenyek nyugodtan használhatják. Ehető lett, de ez azért feltűnt a családnak, hogy ez nem az a galuska, mint eddig. A tészta használhatóbb volt, mint sok korábbi, amit ehhez hasonlóan kutyultam. (Nem vált be egy olyan sem, ami bármilyen gluténmentes sütő-főző lisztkeverékből készült, és ahol a Loprofin tojáspótló port mással próbáltam helyettesíteni.)

Felhasználható a galuska-, a gulyás-, a piros zöldborsólevesbe, a paprikás krumplihoz . Köretnek pörkölt mellé. 

Zsófi, Balázs, Gergő: a zabpehelylisztes bejövős volt, a hajdinalisztes nem

Szerintem: megértem őket

3 komment

Címkék: recept köret gyors tészta gluténmentes egyszerű laktózmentes tejmentes tojásmentes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr923270994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avissi 2011.10.14. 11:26:20

Kedves Pearl és Cobold! Nagyon jó dolog ez a hajdina, a minap láttam egy dok.filmben (A tészta útja, Duna1) hogyan készül belőle a kifőtt tészta Közép-Ázsiában és Japánban. Sajnos, a nálunk is kapható japán gyármányú soba-tészta nem gluténmentes. Blogajánlás: mikor a családban egy kismama ilyen mindenmentes diétán szoptatott, sokat segített a Glutenfree goddess, Karina Allrich blogja. Ennek már nyolc éve, de még figyeljük, mert az allergia még tart :-( Sok sikert!

Cobold 2011.10.16. 14:28:56

@Podruzsik:
Aham megvan. glutenfreegoddess.blogspot.com/
Mondjuk ő is főleg sütiben nyomul, ha jól látom... de jó, hogy van egy ilyen link is, köszi, berakom a hasznos oldalak közé.
süti beállítások módosítása