tejmentes laktózmentes szójamentes
A gyümölcstorta alapját férjem és kislányom készítette, piskóta alap, 6 tojásos, de 4 is elég lett volna, mint utóbb kiderült. Kissé magas lett a piskótalap, jobb lett volna, ha vékonyabb. Mikor kihűlt, visszatettük a tortaformába (nincsen gyümölcstorta formánk).
Dr. Oetker féle vanília puding zabtejjel főzve (kb. keményítő és vaniliaaroma), képezte a gyümölcstorta krém alapját. Készülhetett volna másféle krémmel is (majd ezt is megírjuk).
A gyümölcsök, amik belekerültek, sárgadinnye és banán volt. Ez természetesen csereszabatos. Egy hibája volt a dolognak, hogy sajnos nem valami jól sikerült sárgadinnyét bírtunk szerezni. De nagyon szívesen részt vett Zsófi a gyümölcsök darabolásában és a díszítésben. Lehet közben gyümölcsöt enni.
A tetejére került zselé Mrs. Baker tortazselépor felhasználásával készült - nem zselatin (cukor, karragén, szentjánoskenyér liszt, zselésítő anyag - K Cl, sav. szab. anyag - trikálium citrát, stabilizátor - KH-tartarát) - nyomokban tej, szója, szulfitok lehetnek benne. De van hasonló termék, ami tényleg semmit nem tartalmaz. Úgy készítettük el, és úgy használtuk, ahogy a papírján van, és ha más terméket használnék, azt is elolvasnám előtte.
Zsófi: megevett belőle sárgadinnyén kívül mindent
Gergő: gondosan kihagyta belőle a gyümölcsöt
Balázs: szereti a gyümölcstortát, bár a sárgadinnyét savallgatta
Szerintem: kár a gyümölcsöt meg a süteményt elrontani egymással