HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán
  • Cobold: Köszönjük :) Sok sikert a főzéshez, és örömmel vesszük, ha megosztod a heti menüket. (2012.05.28. 23:02) Rólunk

Szalonnasütés helyett batyu

2011.09.05. 12:00 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

Batyu parázson (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes)

Régen, gyerekkoromban, rendszeresen sütöttünk szalonnát otthon, a kertben. Már akkor is kombináltuk, húst, hagymát, paradicsomot, paprikát is húztunk a nyársra, később pedig volt, hogy alufóliába is becsomagoltuk. Azután kigondolta valaki, hogy mi lenne, ha kihagynánk a nyársat? Maradt az alufólia. (Ez remekül abszolválható sütőben is, nem csak szabadtéri tűzön.)

Batyu parázson, nyers (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes)

Hozzávalók (6-8 személyre)

  • szalonna (sós) 40-50 dkg (amilyet szalonnasütéshez vennél)
  • sütni való hús pl. sertéscomb, sertés lapocka 60-70 dkg
  • 1-2 fej vöröshagyma vagy lila hagyma 
  • fél kg paradicsom
  • 2-5 paprika paprika
  • fél-egy kg burgonya
Batyu parázson, nyers (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes)

Mindent előre felkockázunk. Azután jön a batyukészítés: kiterített alufóliára teszünk minden alapanyagból valamennyit a fóliára. Érzékenyebb gyomrúak kihagyhatják a hagymát, paprikát. Plusz fűszer, só nem szükséges. Összecsomagoljuk, és biztonsági óvintézkedésnek (szét ne essen a batyu, ki ne jöjjön a tartalma), körbetekerjük egy másik alufóliával is. Ekkor lehet rátenni a már csak parázsló tűzre. (Esőnap esetén, vagy kert híján berakhatjuk a sütőbe.) Sütjük valameddig (20-30 perc), majd egy batyut kibontunk, megnézzük, megsült-e. Ha nem, vicces, ahogy a forró ételt visszacsomagoljuk, esetleg újabb alufóliát felhasználva.

Sül a batyu (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes)

A végén mindenki magáévá tehet egy batyut, vagy azt is lehet, hogy összeöntjük, és mindenki vesz magának, amennyit szeretne.

Gergő, Zsófi: szeretik a batyuzás, a tüzeskedés hangulatát, és ilyenkor a gyerekek jobban is esznek.

Balázs: Kifejezetten szereti

Szerintem: 3/5, de a sütögetés jó móka

Szólj hozzá!

Címkék: recept köret főétel gluténmentes laktózmentes uzsonna tejmentes tojásmentes időigényes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr162999270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.