HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán
  • Cobold: Köszönjük :) Sok sikert a főzéshez, és örömmel vesszük, ha megosztod a heti menüket. (2012.05.28. 23:02) Rólunk

Sült kacsa hagymás burgonyával

2011.04.05. 22:13 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

Ha van egy egész kacsám (nekem szokott pár havonta lenni egy, tanyáról szerzem), akkor azt általában megsütöm. Sütőben, az egészet. De ha nincsen egész kacsám, akkor is lehet pl. kacsacombot venni a hentesnél. 

Sült kacsa hagymás burgonyával (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes)

Tehát a hozzávalók:

  • Egész kacsa, vagy kacsacomb (4-6 db)
  • burgonya (kb. 1 kg)
  • hagyma (amennyire hagymásan szeretitek)
  • esetleg párolni való káposzta, sütni való alma

A kacsa aprólék megy levesbe, pl. nyaka, feje, lába, a szárnya alsó két íze (a kiscomb marad sütni), zúza, szív, máj, és esetleg a háta felső része (az alsó sütni!). Ezeket gondosan lenyúzom, leszedem róla  bőrt, és a zsírt is, amennyire lehet, a leves így is zsíros lesz. A bőr, a zsír megy a sütnivalóhoz.

A húst besózom, amennyire szeretném (mi kevéssé sózzuk, a lányomat leszámítva, mi így szeretjük). Egy tűzálló edénybe pakolgatom őket, plusz a hájat, bőrt a nyúzásból. A kacsa mellé SOHA nem teszek plusz zsiradékot, semmit, így is innen szerezzük be a baromfizsírt. Előző este szoktam összerakni, hogy a só beivódjon a húsba. Fedetten (pl. alufóliával) kezdem sütni, 200-250 fokon. A végén, mikor a hús már megpuhult, leveszem róla a fedőt vagy a fóliát, és pirosra sütöm. Közben meg-megforgatom a darabokat.

A burgonyát meghámozom, felkockázom, sózom, vízben puhára főzöm. Közben a hagymát felaprítom, a kacsa mellől kivett zsírban megpárolom. A megfőtt krumplit rászedem a hagymára, és elkeverem. 

Adhatok mellé párolt káposztát (kicsit macerás, ráadásul csak én szeretem). Vagy adhatok mellé sült almát (fahéjas cukros jonatán :) ), az is illik hozzá. Ha egyik sem, akkor én befőttet kínálok hozzá (meggy, őszibarack, vagy amit szeretnél). 

Én akkor szoktam készíteni, amikor sokan vagyunk, pl. itt vannak szüleim, vagy anyósomék.

Balázs: elmegy

Zsófi: csipeget

Gergő: szereti

Szerintem: 5/5, kedvenc baromfim

 

 

1 komment

Címkék: recept köret főétel gluténmentes laktózmentes tejmentes tojásmentes időigényes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr912774369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.