HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán
  • Cobold: Köszönjük :) Sok sikert a főzéshez, és örömmel vesszük, ha megosztod a heti menüket. (2012.05.28. 23:02) Rólunk

Meggyleves

2011.03.27. 21:56 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

Ugyanúgy készül, mint a meggyszósz, csak hígabbra főzöm.

Összetevők:

  • 1-3 csomag fagyasztott meggy, vagy 1/2-1 kg friss megy kimagozva. Lehet meggybefőttből is, de nálunk például a lányom a nátrium-benzoátra reagál kiütésekkel.
  • sűrítőanyagnak rizsliszt, Sinlac, esetleg zabliszt vagy búzaliszt (gluténtartalmúak)
  • rizstej, vagy rizstejszín, vagy zabtej, zabtejszín (gluténtartalmúak), ha nem okoz gondot, akkor szójatej, szójatejszín, de legbiztonságosabb a gyógytápszer (esetünkben Milupa Pepti Plus 2, ez laktóztartalmú, vagy Sinlac)

A meggyet kis cukorral (1-3 ek) puhára főzöm. Majd behabarom 1 ek kristálycukrot 2 ek rizsliszttel és/vagy más sűrítőanyaggal, esetleg egy kis Sinlaccal vagy Milupa Pepti Plus 2 tápszerrel (laktóztartalmú)  elkeverek, rizstej segítségével habarást készítek. Rizstej, rizsliszt helyett zabtej, zabliszt, búzaliszt használható, de gluténtartalmú. (Szerintem rizsliszt+zabtej kombó a legfinomabb). A rizstej általában szójalecitint tartalmaz emulgeálószernek. A gasztroenterológusunk szerint a szójaallergiások ettől még fogyaszthatják, mert nem a lecitin az allergén, a gyakorlatban erős allergia esetén gondot okozhat (nem tudják tökéletesen izolálni). A zabtej általában nem tartalmaz szójalecitint, viszont gluténtartalmú. A sűrítőanyagok és a tejpótlékok segítségével laktózmentes verzió is készíthető, én erre nem ügyeltem. Tápszer eseten a habarás csak simán vízzel is elkészíthető.

Zsófi: nagyon szereti

Szerintem: 5/5

Szólj hozzá!

Címkék: leves recept gyors gluténmentes laktózmentes tejmentes tojásmentes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr352699678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.