HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán
  • Cobold: Köszönjük :) Sok sikert a főzéshez, és örömmel vesszük, ha megosztod a heti menüket. (2012.05.28. 23:02) Rólunk

Főtt kacsahús almaszósszal

2011.02.03. 23:25 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

A húsleves kacsából levesben főtt húst tálalom almaszósszal. Az almaszósz elkészítése teljesen hasonló a meggyszósz elkészítéséhez.

 Hozzávalók:

  • 4-8 db jonatán vagy idared alma (2 személyre, egy vagy két étkezésre). A jonatán almából finomabb, szerintem.
  • sűrítéshez rizsliszt, burgonyakeményítő, sinlac, vagy búzaliszt (gluténtartalmú)
  • a habaráshoz továbbá tápszer (Milupa Pepti plus 2 tejfehérje allergia esetén), rizstej  esetleg zabtej (gluténtartalmú)
  • cukor, fahéj
Tejmentes almaszósz (tejfehérje mentes, szójamentes, gluténmentes, tojásmentes, laktózmentes)

Elkészítés:

A meghámozott, feldarabolt almát kevés vízzel, fahéjjal, 1 ek cukorral felteszem főni. Amíg fő, elkészítem a habarást, 2,5 - 3 ek rizslisztet keverek el 1-2 ek kristálycukorral, esetleg belekeverem a Milupa Pepti Plus 2 tápszer port (2 dl-nek megfelelő mennyiséget) vagy 1 ek Sinlac-ot. (A Milupa Pepti Plus tartalmaz laktózt.) Vízzel vagy rizstejjel elkeverem, felhígítom. Ha megpuhult az alma, kevés meleg lével elkeverem a habarást, és hozzáöntöm. Ha felforrt, készen van. Lehet búzalisztet, zabtejet is használni, de az gluténtartalmú.

Zsófi: Nagyon szereti az almaszószt, a húst kevésbé

Gergő: Az alma minden formában fúúúj

Szerintem: 4/5

Szólj hozzá!

Címkék: recept gyors főétel gluténmentes egyszerű laktózmentes tejmentes tojásmentes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr292637166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.