tejmentes laktózmentes szójamentes
Hozzávalók:
- lehetőleg házi vagy házihoz hasonló tarhonya (2 személyre kb. 1 dl)
- sárgarépa (1-2)
- fehérrépa (fél-1)
- kevés vöröshagyma
- burgonya (1-2)
- só, pirospaprika
- kevés olaj
- esetleg kevés paradicsom, fehérpaprika
Megtisztítom és felaprítom a zöldségeket. Az apróra vágott hagymát a tarhonyával kevés olajon megpirítom. Ha megpirult, akkor a zöldségeket hozzáadom, ez lehűti a tarhonyát és az edényt is kicsit. Ez a paprika miatt fontos, mert a forró olajon megkeseredik a paprika. Ízlés szerint adok hozzá sót, pirospaprikát, majd felöntöm vízzel. Addig főzöm, amíg a zöldség és a tarhonya puhára nem fő. A végén adhatok hozzá apróra vágott petrezselyem zöldet.
Zsófi: Teljesen kiszámíthatatlan, néha 2 tányérral is megeszik, máskor meg alig kóstolgatja. Szerintem attól függ, milyen minőségű alapanyagokat sikerül beszereznem.
Szerintem: 2/5