HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán
  • Cobold: Köszönjük :) Sok sikert a főzéshez, és örömmel vesszük, ha megosztod a heti menüket. (2012.05.28. 23:02) Rólunk

Sült csirkecomb, 2 személyre, rizzsel, zöldségkörettel vagy csemegekukoricával

2011.01.31. 22:09 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • rizs (gyors rizs, vagy hagyományos fél-egy dl.)
  • zöldség (pl. fagyasztott, mexikói köret, vagy csemegekukorica, 450 gramm)
Sült csirke zöldségkörettel (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, tojásmentes, gluténmentes, szójamentes)

Előző este a csirkecombokat besózom, esetleg fűszerezem (zöld fűszerek, vagy körültekintően választott fűszersó, stb.). A besózott csirkecombot tűzálló tálban sütőben lefedve kevés baromfizsíron puhára párolom 180 fokon, majd leveszem a fedőt (vagy alufóliát), és pirosra sütöm mindkét oldalát 200-250 fokon.

A rizst a szokott módon elkészítem (beáztatom, mosom, olajon pirítom, puhára főzöm fedő alatt vízzel, sóval, borssal). A csemege kukoricát puhára főzöm fedő alatt (kicsit lehet sózni).  Ha lusta vagyok, vagy kevesebb az időm, akkor gőzölős dupla edényem alsó részében vízben megfőzöm a gyorsrizst (sóval, borssal), míg felette gőzön megpárolódik a zöldségköretet (sóval, borssal, kevés olajjal). A rizs hagyományosan elkészítve szerintem finomabb. A zöldségköret is finomabb, ha olajon kevés vízzel párolom, nem pedig gőz fölött. Jobban benne maradnak az ízek.

Zsófi: szereti, főleg a csemegekukoricát, meg a csirkebőrt

Gergő: nem tudja, mi az elég belőle

Balázs: akkor szereti, ha direkt elégetek neki egy combot, és jóóól be van fűszerezve. Rizst nem eszik, a zöldség meg ha lehet, teljesen só nélkül legyen.

Szerintem: 5/5

 

Szólj hozzá!

Címkék: recept köret főétel gluténmentes egyszerű laktózmentes tejmentes tojásmentes időigényes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr902629141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.