tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 3 szem krumpli
- só, petrezselyem, bazsalikom, majoranna, kömény
- 2 ek búzaliszt (gluténtartalmú) vagy 3 ek rizsliszt (gluténmentes)
- kevés zsiradék
- fokhagyma és/vagy vöröshagyma
Megtisztítom, összedarabolom a zöldségeket. Fűszereket teszek bele, ízlés szerint. Kicsit megfőzöm, de nem viszem túlzásba, csak hogy a krumpli épp megfőjön.
Rántást készítek. Fokhagymás rántás helyett vöröshagymás rántást szoktam készíteni, mert Gergő nem szereti a fokhagymát. De én jobban szeretem fokhagymásan.
A brokkoli torzsát és a krumpli nagy részét kiemelem, majd összeturmixolom , hozzákeverem a rántást, azzal és a főzőlével is összeturmixolom még egyszer. Visszaöntöm a fazékba a brokkoli rózsákhoz.
Lehet bele tejfölt vagy tejszínt tenni, én nem tettem, hogy tejmentes maradjon. Nekem így is finom.
Feltétnek kerülhet rá bármi, amit főzelékre teszünk, én például pulykamell pörkölttel vagy csirkemell pörkölttel kifejezetten szeretem.
Gergő: kicsinek kifejezetten szerette, mostanában hol megeszi, hol nem
Zsófi: eszik belőle
Szerintem: 4/5