tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 ek rizsliszt vagy 1 ek búzaliszt (ez utóbbi gluténtartalmú)
- olaj vagy más zsiradék
- esetleg kevés vöröshagyma feldarabolva (elhagyható)
- petrezselyem gyökér
- sárgarépa
- 1-2 burgonya
- 4 egész tojás (vagy kevesebb, elkeverve)
- esetleg paradicsom, kevés paprika
- só, pirospaprika
- kömény
- petrezselyemzöld
A rizslisztből vagy búzalisztből szükséges mennyiségű zsiradékkal világos rántást készítek. Ez a rántás lehet vöröshagymás. Az összekarikázott gyökeret, répát, és a kockára vágott burgonyát ekkor adom hozzá. Ha akarok bele paprikát, paradicsomot tenni, ezt is most rakom bele. Ez lehűti a rántást, és ekkor hozzáadom az ízlés szerinti pirospaprikát. Felengedem vízzel, sózom, és teszek bele egy kevés köménymagot (én teatojásban, mert Zsófi szerint hangyás lesz tőle a leves), max. fél mokkáskanálnyit. Mikor megpuhul a zöldség, beleütöm az egész tojásokat (persze óvatosan, nehogy itt a végén bezápuljon az egész...). Van, aki nem egészben rakja bele a tojást, hanem elkeveri, és így csorgatott tojásos levesnek hívják. Ekkor kevesebb tojás is elég. Ha egészben teszem bele, én személyenként egy tojást szoktam beletenni. A végén teszek hozzá egy kevés vágott petrezselyemzöldet.
Zsófi, Gergő: lelkesen kieszik belőle a tojásfehérjét
Balázs: megeszi, ha ez az ebéd
Szerintem: 3/5
Megjegyzés: van, aki szereti megsavanyítani egy kevés ecettel. Én nem szeretem.