HTML

Minden mentes ételek

Mit tegyen az ember, ha orvosi utasításra nem fogyaszthat semmilyen formában tejet, tojást, szóját, gluténtartalmú gabonát, halat, citrusféléket, olajos magvakat? A blogban főtt ételek, receptek szerepelnek elsősorban, Blogindító bejegyzés

Tartalomjegyzék

Rólunk

Friss topikok

  • takacsveca93: Holnap elkészítem ezt a receptet, megvásároltam minden hozzávalót, amit kellett. Kiváncsian várom,... (2019.09.25. 20:38) Tejszínes pulyka rizzsel (tejmentes)
  • Prednizon: Most olvastam, hogy az ázsiai konyha jó a laktózérzékenyeknek: munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/... (2017.01.30. 10:27) Laktóz intolerancia
  • Peitler Halmi Annamária: @Cobold: Szia.Köszönöm,hogy válaszoltál.Azóta már sokkal tapasztaltabb lettem,a mindennapi főzés i... (2015.12.03. 22:31) Villámhír - új laktózmentes, tejfehérje mentes tápszer: Allernova
  • turtundi: @Cobold: Na, most hátha jó lesz: ly.my/laktozmentes (2012.12.11. 15:20) Mikulás
  • murock: Szia! Köszi a választ! Történt azóta némi fejlemény szerencsére, elmentünk egy gasztró rendelésre.... (2012.06.25. 12:26) Kismama diétán

Fehér zöldborsó leves

2011.06.16. 12:47 Cobold

tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes

A fehér zöldborsó leves tulajdonképpen húsleves, zöldborsóval, tésztával vagy grízgaluskával, zöldséggel.

Hozzávalók:

  • húsleves vagy húslevesnek való hús, húsos csont
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér`
  • 20-25 dkg zöldborsó
  • levesbetét: tészta vagy galuska vagy grízgaluska (a tészta lehet gluténmentes, tojásmentes is!)
  • petrezselyemzöld, esetleg zellerzöld
Fehér zöldborsó leves (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes, szójamentes,  tojásmentes, gluténmentes)

Ha hússal dolgozom, először felteszem a húst főni kevés sóval. Ha húslevesem van, akkor ez a lépés elmarad. A zöldborsót és felkarikázott sárgarépát, gyökeret egyszerre teszem a levesbe főni. Mikor már a hús és a zöldségek is megpuhultak, beleteszem a levesbetétet. A végén adom hozzá a zöldfűszereket.

Zsófi: kevésbé szereti, mint a paprikás zöldborsó levest

Gergő: szereti

Balázs: szereti

Szerintem: 4/5

1 komment

Címkék: leves recept gluténmentes egyszerű laktózmentes tejmentes tojásmentes időigényes szójamentes tejfehérjementes kazeinmentes tejcukormentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr632815629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avissi 2011.06.16. 15:15:28

Zalában ettem életemben először tejfölös-paprikás zöldborsólevest. Addig sosem láttam ilyet. A zöldborsólevest hús nélkül főztük, bezöldségelve, vajas vagy daragaluskával, sok petrezselyemmel, esetleg kevés világos rántással. Van, aki kevés tejet is önt bele, én nem szoktam. Ha gluténmentesen főzöm, akkor persze a rántás és a galuska elmarad, de pici olajat cseppentek a tetejére. Ha a borsó kemény, krémleves lesz belőle, amit a répa és egy kis gm-keményítő lazít.
Egyszer megkóstolom már azt a paprikásat is!
süti beállítások módosítása