tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes
Hozzávalók:
- kenyér szeletelve
- tojás
- só, esetleg fokhagyma, zöld fűszerek
- olaj
A kenyérnek kifejezetten használ, ha nem friss. Gluténmentes kenyérből is készíthető, de állagra és ízre is más lesz, mint a búzalisztes kenyérből készültek.
Kenyér és tojás méretétől függően egy tojás 1-3 szelet kenyér bundázásához elegendő. Egy tojáshoz legfeljebb egy csipet sót teszek, és fűszerezem, ha akarom, ízles szerint, de nem szükséges. A kenyereket akkor kezdem a tojásba mártogatni, amikor az olaj már forró. Én nem szeretem, ha jól megszívja magát tojással a kenyér, belemártom, megfordítom, lecsöpögtetem, és már megy is az olajba. Csöpögtető rácsra vagy papírra szedem ki, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól.
Mi önállóan szoktuk enni, de lehet feltét főzelékhez is.
Balázs: szereti
Zsófi: szereti, de ketchupot kér hozzá
Gergő: egyenlőre nem szereti
Szerintem: 4/5