tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók
- vöröshagyma
- sertésmáj (40-50 dkg)
- a körethez 4-7 szem burgonya
- kömény, só
Először a burgonyát pucoljuk meg, vágjuk apróra, és sóval, köménnyel felrakjuk főni.
A sertésmájat só nélkül készítjük el, fogyasztáskor sózzuk. A hagymát kevés olajon elkezdjük fonnyasztani, és mielőtt pirulni kezdene, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat. Hamar elkészül.
A sertésmáj így elkészítve nem lesz puha. Ha előző este felcsíkozzuk, és beáztatjuk tejben, akkor nagyon finom puha lesz, de akkor nem lesz sem tejfehérje, sem laktózmentes.
Balázs: megeszi, jobban szereti a pulykamájat, de azt mifelénk nem lehet kapni
Zsófi: nem szereti, hogy kemény a máj, az ízét szereti
Szerintem: 3/5