tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Hozzávalók:
- 2 csirkecomb
- rizs (gyors rizs, vagy hagyományos fél-egy dl.)
- zöldség (pl. fagyasztott, mexikói köret, vagy csemegekukorica, 450 gramm)
Előző este a csirkecombokat besózom, esetleg fűszerezem (zöld fűszerek, vagy körültekintően választott fűszersó, stb.). A besózott csirkecombot tűzálló tálban sütőben lefedve kevés baromfizsíron puhára párolom 180 fokon, majd leveszem a fedőt (vagy alufóliát), és pirosra sütöm mindkét oldalát 200-250 fokon.
A rizst a szokott módon elkészítem (beáztatom, mosom, olajon pirítom, puhára főzöm fedő alatt vízzel, sóval, borssal). A csemege kukoricát puhára főzöm fedő alatt (kicsit lehet sózni). Ha lusta vagyok, vagy kevesebb az időm, akkor gőzölős dupla edényem alsó részében vízben megfőzöm a gyorsrizst (sóval, borssal), míg felette gőzön megpárolódik a zöldségköretet (sóval, borssal, kevés olajjal). A rizs hagyományosan elkészítve szerintem finomabb. A zöldségköret is finomabb, ha olajon kevés vízzel párolom, nem pedig gőz fölött. Jobban benne maradnak az ízek.
Zsófi: szereti, főleg a csemegekukoricát, meg a csirkebőrt
Gergő: nem tudja, mi az elég belőle
Balázs: akkor szereti, ha direkt elégetek neki egy combot, és jóóól be van fűszerezve. Rizst nem eszik, a zöldség meg ha lehet, teljesen só nélkül legyen.
Szerintem: 5/5